M5 KARAVAN

BMW potvrdio da će moćni M5 dobiti karavan izvedbu sljedeće godine, kao i hibridni pogon

Fotke nagovještavaju zgodni karavan s uspravnijim repom od nove E-klase karavana i istaknutim krovnim spojlerom

2024. BMW M5 Touring

 BMW

Njemački proizvođač automobila danas je potvrdio da oživljava stil karoserije karavana za nadolazeći M5 i kaže da će biti u prodaji 2024. zajedno s limuzinom.

Za razliku od M3 Touringa, koji je bio ideja s kojom se BMW M poigravao u prošlosti, ali nikada nije pušten u proizvodnju do sada, M5 je nekoliko puta prije bio ponuđen u Touring ruhu, prvo u 1990-ima, a zatim s V10 motorom 2000-ih. Ali novi će automobil biti prvi karavan M5 koji će imati hibridnu snagu i pogon na sve kotače.

image

2024. BMW M5 Touring

BMW

Pregršt teaser slika prikazuje maskirani prototip iz nekoliko kutova, kao i gotov, nemaskiran automobil ispod crne prevlake automobila. Fotke nagovještavaju zgodni karavan s uspravnijim repom od nove E-klase karavana, istaknutim krovnim spojlerom, suptilno nabreklim blatobranima i četverostrukim ispušnim vrhovima s potpisom M-a.

image

2024. BMW M5 Touring

BMW

Dok se vjeruje da najveći rival Mercedes planira smanjiti veličinu E63 na šest cilindara, M5 drži se V8. 4,4-litreni S63 V8 je preuzet iz trenutnog automobila od 626 KS, ali je pojačan elektromotorom. Izvori iz BMW-a M kažu da će kombinirana snaga iznositi okruglih 800 KS i 1000 Nm okretnog momenta, prema Autocaru.

image

2024. BMW M5 Touring

BMW

Iako smo već nekoliko puta uočili prototipe limuzine M5, BMW kaže da prvi M5 karavan testni automobili tek počinju s testiranjima. U planu su urbane ulice, seoske ceste i autoceste, kao i Nürburgring kako bi se osiguralo da prilagođeni ovjes prilagođen težim, savitljivijim karavanima pruža pravu kombinaciju vožnje i upravljanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:15