BOMBA IZ MÜNCHENA

BMW M6 GRAN COUPE Sjajan spoj luksuza i performansi

Treća karoserijska izvedba BMW-a s oznakom 6 dolazi odmah u izdanju s magičnom oznakom M

Nakon coupea i cabrioleta BMW je pokazao prve fotografije dugo najavljivanog četverovratnog Gran Coupea. Nismo se još ni ohladili od nedavno pokazanog koncepta BMW-a serije 4 coupe, a iz Münchena je upravo stiglo novo iznenađenje. Novi je Gran Coupe istinska sportska, atletski građena limuzina s četverim vratima, ali s dušom i bočnim obrisom coupea te vrhunskim performansama koje zahvaljuje snažnom M pogonu.

Konkurencija je već ovdje u vidu Mercedesa CLS i Audija A7, a BMW odmah od početka puca iz najsnažnijeg oružja: ispod poklopca kuca V8 srce s M TwinPower Turbo tehnologijom i čak 560 KS. Stotku prema navodima tvornice hvata za samo 4,2 sekunde, a bez elektronike koja ga serijski zaustavlja na 250 km/h može povući sve do 305 km/h s opcijskim M Driver’s paketom.

Okretni moment od 500 Nm motor postiže već u rasponu između 1500 i 5750/min, a do krajnjih 7200/min punih 680 Nm. Snaga se na stražnje kotače prenosi putem M Double Clutch Transmission mjenjača s dvostrukom spojkom, a tu su i sustavi Drivelogic i Active M Differential.U unutrašnjosti ima mjesta za četiri odrasle osobe, dvije na stražnjoj klupi mogu uživati u potpunom komforu, dok se troje preporučuje samo za kraća putovanja.

Vanjski izgled donosi sva mišićava obilježja M modela s velikim usisnicima za zrak i aerodinamičnim dodacima. Naplaci od 20 cola odlično pristaju novom M Grand Coupeu, a na izbor je i Individual oprema, kao i brojne kombinacije kože i alkantare u rafiniranoj unutrašnjosti. Ne manje važno: prtljažnik raspolaže sa solidnih 460 litara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 12:14