JURI DO 303 KM/H

FOTO: Alpina predstavila model B3 Sedan sa 455 KS u Imola crvenoj boji

Motor je uparen sa 8-stupanjskom automatikom i pogonom na sve kotače pa sprint do stotke traje svega 3,8 sekundi!
Alpina B3
 Alpina Facebook

Vjerujemo kako je prva asocijacija na Alpinu većini vas plavi tunirani BMW, budući da upravo u toj izvedbi njemačka tuning kuća predstavlja svoje kreacije. Ipak, ovaj put se odlučili poigrati bojama, pa nakon tamno zelene izvedbe koju smo imali prilike vidjeti na salonu automobila u Frankfurtu prošle godine sada je na njihovom službenom Facebooku profilu osvanuo novi B3 Sedan u Imola crvenoj metalik boji! Riječ je naravno o dorađenoj Seriji 3 koja ispod poklopca skriva 3.0-litreni twin-turbo redni šestak uparen sa 8-stupanjskim ZF automatskim mjenjačem, Snaga je u odnosu na serijsku izvedbu povećana na 462 KS uz 700 Nm okretnog momenta, pa tako sprint do stotke traje tek 3,8 sekundi! Maksimalna brzina jednako je impresivna te iznosi čak 303 km/h!

image
Alpina B3
Alpina Facebook

U odnosu na serijsku izvedbu, Alpina je doradila ovjes, ugrađen je novi ispušni sustav dok je automobil postavljen na nove 20-inčne naplatke. Pritom moramo pohvaliti dizajnere ove njemačke tuning kuće budući da dorade nisu pretjerane kako to zna biti slučaj u svijetu tuninga.

image
Alpina B3
Alpina Facebook

Kupci mogu odabrati i nekoliko individualnih dorada poput različitih materijala u unutrašnjosti kako bi njihova Alpina bila u potpunosti personalizirana. Ipak, svi ljubitelji paprenih BMW modela ovaj će tjedan doći na svoje budući da će bavarski proizvođač predstaviti novi M3 koji će biti snažniji od ovdje spomenute Alpine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:43