dolazi uskoro

Alfa Romeo dovršava projekt superautomobila koji će se navodno zvati ‘6C‘: Evo što sve znamo o njemu

Alfin najnoviji superauto, za koji se priča da će se zvati "6C", bit će predstavljen na F1 Velikoj nagradi Italije

Alfa Romeo superautomobil

 Instagram Screenshot

Radujte se ljubitelji Alfe, stiže novi superautomobil iz Milana. Postoji nešto sjajno u tome što su Talijani sada pod skutama Stellantisa odlučili predstaviti novi brz i atraktivan superautomobil. Proizvođač je najavio je povratak super automobila na Instagramu još u siječnju, nešto što je kasnije potvrdio izvršni direktor Jean-Philippe Imparato. Datum i mjesto predstavljanja bili su samo pitanje vremena, jer su iz Stellantisa već nagovijestili Alfin proboj u primium i super sportsku klasu auta.

Prema Alfi, ograničena serija superautomobila će debitirati 30. kolovoza na talijanskoj F1 velikoj nagradi u Monzi. Dakle, sada kada je skoro ovdje, što znamo o njemu? Znamo da će se prodavati u ograničenom broju, nešto poput prethodnog 8C i 8C Spidera.

Imparato je još u veljači rekao da će novi superauto vjerojatno biti rasprodan prije nego što bude otkriven. Dakle, s manje od dva mjeseca, to ne ostavlja puno vremena ljubiteljima da obnove vozni park. Također se priča da nosi legendarnu pločicu s imenom "6C" korištenu na Alfinom grand toureru iz 1920-ih.

Ništa još nije službeno, ali očekuje se da će ga pokretati isti 2,9-litreni V6 s dva turbopunjača kao i Giuliu Quadrifoglio. Također je moguće da će isporučivati više snage od Giulije Quadrifoglio GTAm. Što god da je, očekujte da će biti sjajno.

Alfa ne promašuje često u smislu dizajna, pa kada dođe vrijeme za izradu superautomobila, razumno je imati velika očekivanja. Pogotovo kada šef marke iznosi hrabre tvrdnje. “Radimo na nečemu što bi moglo zasjeniti 8C u muzeju u Aresu. To i je ono što želimo", rekao je Imparato za Autocar.

Imparato je također rekao da će nalikovati kultnom T33 Stradaleu. “Mogu reći da, ali ne mogu reći ništa drugo. Imamo toliko fantastičnih ideja temeljenih na našoj kultnoj povijesti," dodao je Imparato. Osim toga, Alfa ne isključuje mogućnost da koristi Maserati MC20 kao i V6 Nettuno stroj za ovaj superautomobil, s obzirom da su obje marke pod okriljem Stellantisa.

image

1967. Alfa Romeo Tipo 33 Stradale

Alfa Romeo

Imalo bi smisla da Alfa posudi osnovu upravo Maseratija MC20 i karizmatični 3,0-litreni twin-turbo V6 koji proizvodi 621 KS, no bez obzira, supersportska Alfa će zasigurno imati vlastiti stil, interijer i ovjes. Kraj kolovoza je pred vratima pa neće proći dugo prije nego saznamo više detalja. Vjerojatno će Alfa objaviti još nekoliko najava i teasera do tada.

Što se toga tiče, talijanski F1 GP se čini kao prikladno mjesto za debi ovog automobila, s obzirom da je Monza kultno mjesto talijanskog automobilizma...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:24