AKTUALNO

Adio limu: U ovoj državi sada legalno možete staviti naljepnicu registarskih oznaka na auto

Kalifornija je sedam godina testirala koncept naljepnice prednje registracije, prvo na policijskim patrolnim autima

Naljepnice registracije

 Youtube screenshot

Mnogi vozači smatraju da im prednje registarske oznake uništavaju izgled automobila. Možda je vrijeme da se presele u Kaliforniju jer ta savezna američka država sada nudi inovativnu alternativu metalnim prednjim registarskim oznakama.

Umjesto bušenja rupa na prednjem braniku, Kalifornija će dopustiti stanovnicima da zalijepe naljepnicu svoje prednje registarske oznake automobila, što znači da stanovnici Kalifornije više ne moraju brinuti da će ružne prednje ploče uništiti izgled njihovog automobila s obzirom na to da je oduvijek bila neobavezna, pa su se teško privikavali posljednje desetljeće.

U SAD-u, pravila o prednjim registarskim pločicama određuju države same. Ukupno 31 od 50 američkih država zahtijeva korištenje prednje registarske pločice.

Koncept naljepnice za registarsku oznaku u Kaliforniji postoji od 2013. godine, kada je Kalifornija izdala senatorski zakon br. 806, koji je kalifornijski Odjel za motorna vozila zadužio da istraži alternative prednjih registarskih tablica. Poglavlje 569. zakona izričito kaže: "Ovim bi se prijedlogom zakona ovlastilo odjelu da uspostavi program, koji će biti dovršen najkasnije do 1. siječnja 2017., za procjenu korištenja alternativnih naljepnica".

Tvrtka iz Huntington Beacha iz Kalifornije License Plate Wraps (LPW), ponudila je ideju naljepnica registarskih tablica, koja je isprobana na 28 vozila koje je koristila Kalifornijska policija, počevši od 2015. godine. Nakon što je prošao početni test, pilot-program je ponuđen stanovnicima Kalifornije, a nedavno je produžen do 2023. godine.

Kako bi dobili naljepnicu svoje registarske oznake, stanovnici Kalifornije jednostavno odu na web-stranicu LPW-a i pošalju podatke o svojim registarskim oznakama.

Kupci mogu birati između 8 različitih dizajna koji uključuju mnoge elemente, poput oznaka za invalide i slično. Ne sumnjamo da će ova inovacije najviše razveseliti vlasnike sportskih automobila jer na mnogima zbog prednjeg aerodinamičnog kraja ponekad jednostavno nema mjesta ili izgleda loše...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:35