AKTUALNO

2025. stiže prvi potpuno električni Ferrari: Izvršni direktor kaže da će ‘biti jedinstven‘

Elektrifikacija brzo postaje norma, a proizvođač automobila se priprema lansirati svoj prvi potpuno električni model 2025. godine

Ferrari Daytona SP3

 Ferrari

Izvršni direktor Ferrarija Benedetto Vigna vodi tvrtku kroz tranziciju u cijeloj industriji. Elektrifikacija brzo postaje norma, a proizvođač automobila se priprema lansirati svoj prvi potpuno električni model 2025. godine.

image

Bendetto Vigna, izvršni direktor Ferrarija

Web Screenshot

U opsežnom intervjuu za magazin Top Gear, Vigna je rekao da će prvi EV tvrtke biti "jedinstven i pravi Ferrari". Vrlo malo se zna o vozilu, a proizvođač automobila govori općenito kada raspravlja o budućem modelu, kao što obično rade s revolucionarnim novim automobilima.

image

Ferrari Daytona SP3

Ferrari

Ono što smo dosad čuli o modelu zvuči ohrabrujuće. U srpnju je Vigna uvjerilo entuzijaste da dodatna težina potpuno električnog sklopa neće umanjiti energičnu dinamiku vožnje EV-a. U intervjuu za Top Gear, Vigna je istaknuo da je Ferrarijev posao spojiti tradiciju s inovacijom, dodavši: "Puno radimo na održavanju duše stroja, oslanjajući se na godine stručnosti".

image

Ferrari 296 GTB

Ferrari

Ranije ove godine, patent je otkrio jednu ideju tvrtke za električni ili hibridni sportski automobil. Dokumentacija je otkrila dizajn koji je koristio više paketa baterija, s tankim paketom ispod putničkog prostora i višim paketom iza njega. To također nije jedini patent koji je Ferrari podnio, s ranijim patentom koji prikazuje EV s konfiguracijom četiri elektromotora.

image

Ferrari SF90

Ferrari

Što se tiče izvršnog direktora, prethodno je radio u kompaniji STMicroelectronics, gdje je vodio skupinu za analogne, mikroelektroničke sustave i senzore. Kada je Ferrari najavio da će voditi tvrtku, proizvođač automobila rekao je da će njegovo poznavanje "tehnologija" koje pokreću brze promjene u automobilskoj industriji pomoći u jačanju tvrtke.

image

Ferrari Purosangue

Ferrari

Prvi EV iz Maranella stiže 2025. godine, i samo je jedan dio veće slike za Ferrari. Proizvođač automobila želi da potpuno električna vozila čine 40 posto njegovih modela do 2030. godine, s tim da automobili s unutarnjim izgaranjem čine 20 posto. Hibridi će popuniti ostatak, i čini se da je Ferrari na dobrom putu da postigne taj cilj, s elektrificiranim 296 GTB-om i SF90 Stradaleom već u ponudi.

image

Ferrari Purosangue

Ferrari

Dok Ferrarijevo najnovije otkriće, Purosangue, krije moćni V12 ispod haube, proizvođač automobila dizajnirao ga je za hibridni pogonski sklop. Ferrari će do 2026. predstaviti još 14 novih automobila, uključujući novi hiperautomobil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:24