SATI I SATI IGRANJA

Tehnološki gigant Amazon predstavio Lunu, vlastiti servis za igranje videoigara u oblaku

Luna će pretplatnicima nuditi pristup kanalima koji će se razlikovati po povlasticama i ograničenjima
Kontroler dizajniran specijalno za Lunu
 Amazon

Polivalentni tehnološki gigant Amazon u četvrtak je na svojom godišnjoj konferenciji posvećenoj hardveru predstavio Lunu, vlastiti servis za igranje videoigara u oblaku, piše The Verge.

Potpredsjednik Amazona za uređaje i usluge za zabavu Marc Whitten rekao je da Luna nuditi pojedinačne "kanale" izdavačima s kojima stupe u partnerski odnos.

Cijena pojedinog kanala ovisit će o njegovim povlasticama i ograničenjima, no trenutno se o njima ne zna puno.

Luna će uskoro krenuti u ograničenu distribuciju, a korisnici koji budu ostvarili pravo na pristup moći će birati između dva kanala - Luna Plus i Ubisoft.

Oni koji se pretplate na kanal "Luna Plus" moći će uživati u "neograničenim satima" igranja u 4K rezoluciji. Pretplata će koštati 5,99 američkih dolara na mjesec, a pretplatnici će moći igrati više desetaka igara. Jedan pretplatnik na Lunu Plus igre će istovremeno moći igrati na dva računala, odnosno na dva različita uređaja.

Drugi kanal, "Ubisoft", pripadat će istoimenom izdavaču videoigara, nudit će većinu opcija kao i Luna Plus, ali ne i mogućnost igranja na dva uređaja istovremeno. The Verge pretpostavlja da će pretplatnik na Ubisoft kanal moći pristupiti skoro svim igrama tog izdavača. Amazon nije rekao koliko će koštati pretplata na Ubisoft kanal.

Whitten je rekao da će s vremenom doći i drugi kanali, a dodao je i da su izdavači oduševljeni njihovom idejom o "kanalima".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:18